7 tipů, jak zařídit pokoj pro kluka: Nápady a inspirace

Zařizujete pokoj pro svého syna? Přinášíme 7 tipů, jak zařídit dětský pokoj pro kluka, který bude skutečně dokonalý. Co tedy v pokojíčku vašeho syna nesmí rozhodně chybět? Zaměřte se jak na doplňky, tak na nábytek.

jak-zaridit-pokoj-pro-kluka

Jaké barvy do dětského pokoje pro kluka? Vsaďte nejen na modrou

Jestliže svému synovi zařizujete nový pokojíček, před samotným nákupem nábytku a doplňků byste si měli ujasnit, do jakých barev budete dětský pokoj ladit. Pokud vás zajímá, jaké barvy do dětského pokoje pro kluka, nemusíte se soustředit pouze na odstíny modré.

V klučičím pokojíčku se bude vyjímat také bílá, světle šedá, černá, béžová, hnědá, okrová, žlutá nebo hráškově zelená. Vyberte si přitom dva až tři konkrétní odstíny, které mezi sebou zkuste při zařizování dětského pokoje pro kluka kombinovat. Perfektně spolu vypadá například kombinace bílé, modré a šedé. Propojit mezi sebou můžete rovněž bílou, černou a žlutou barvu. 

Nábytek do dětského pokoje: Nejen v neutrálních tónech

Výše uvedené barvy se snažte propůjčit zejména stěnám, doplňkům a textiliím. Naopak v případě velkého nábytku do dětského pokoje, jako jsou vestavěné skříně, velké komody, postele a psací stoly, klaďte důraz na neutrální barvy. V dětském pokoji pro kluka tak příjemně působí například čistě dřevěný nábytek nebo nábytek v bílé, šedé či černé barvě. 

Barevnost však můžete propůjčit dalším druhům nábytku do klučičího pokoje. A to například nástěnným policím, úložným boxům, malým dětským komodám, křeslům, taburetům, pufům, nebo židlím. Dětský pokoj pro kluka můžete vybavit také veselými dětskými lavicemi, věšáky nebo regály.

napady-na-pokoj-pro-kluka

Parádu v pokoji pro kluka udělají i úložné boxy na hračky

Pokud chcete dětský pokoj pro malého kluka vystylovat k dokonalosti, pořiďte svému synovi také úložné boxy na hračky. Tyto designové boxy s potiskem může mít jak v policích, tak na zemi svého pokojíčku. A co do úložných boxů patří? Jednoznačně hračky všeho druhu - tedy autíčka, stavebnice, puzzle nebo plyšáci.

Jaké světlo do dětského pokoje? Kousek, který se vašemu synovi líbí

Jestliže vybavujete nový pokoj pro malého kluka, důležitý je také správný výběr osvětlení do dětského pokoje. Jak v případě stropního osvětlení, tak v případě nástěnné lampičky, stolní lampy či nočního světla, vsaďte na dětské motivy, které si váš syn zamiluje.

V jeho dětském pokojíčku se bude vyjímat lampa ve tvaru zvířátek nebo s jejich potiskem. Vyberte mu také nástěnnou lampičku ve tvaru mráčku nebo měsíce. Zamiluje si rovněž projektor noční oblohy, který bude v noci na strop pokojíčku promítat hvězdy.

Bez dekorativních polštářů a dětského povlečení to nejde

Na co se dále zaměřit, pokud zařizujete dětský pokoj pro kluka? Jednoznačně na dekorativní polštáře a polštářky, které se snažte vybírat v klučičích barvách a motivech. Velmi důležitý je také výběr dětského povlečení. Opět se zaměřte na barvy a motivy, které jsou tím pravým do dětského pokoje pro kluka.

Dekorativní polštáře se však nebudou vyjímat pouze v dětské posteli. Dejte je svému synovi na křesílko, na zem nebo ještě lépe do dětského stanu, který je dalším vhodným vybavením pokoje pro malého kluka.

svetly-pokoj-pro-kluka

Jaký koberec do dětského pokoje? Máte spoustu možností

Při zařizování se zaměřte také na správný výběr koberce do dětského pokoje pro kluka. I v tomto případě máte spoustu možností výběru. Do dětského pokoje jako inspiraci doporučujeme například velký koberec, který pokryje celou podlahu dětského pokoje. 

Na tento koberec následně pokládejte koberce menší, kusové, které mají designové zpracování. Svému synovi vyberte barevné a veselé koberce například ve tvaru mráčku nebo oblíbeného zvířete. Dostane jej také dětský koberec s potiskem silnic a ulic.

Dětský pokoj: Další inspirace

Na co dalšího při zařizování dětského pokoje myslet? V klučičím pokojíčku se budou vyjímat také správně vybrané dětské závěsy a dětské deky. Váš syn bude nadšený i z baldachýnu nad postelí v klučičích barvách. Na zeď mu dále nalepte dětský metr na měření výšky a rovněž jeho pokojíček vybavte budíkem a pokladničkou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.