Inspirace pro koupelny - jaký koš na prádlo vybrat?

Koš na prádlo patří k základnímu vybavení každé domácnosti. Vybíráte nový koš na prádlo? Máme pro vás několik tipů, pro který se rozhodnout. Také vám přinášíme inspiraci pro malé koupelny a poradíme vám, které koše na prádlo se do nich hodí.

jaky-kos-na-pradlo-vybrat

Nejoblíbenější materiál koše na prádlo

Pokud vybíráte nový koš na prádlo, zaměřte se v prvé řadě na materiál, ze kterého je vyrobený. Právě zvolený materiál určuje kvalitu a životnost koše na prádlo a také jeho celkový design.

K nejoblíbenějším v současnosti patří proutěný koš na prádlo, vybrat si můžete také bambusový koš na prádlo či kovový koš na prádlo. V koupelně najdou využití rovněž plastové koše na prádlo, které se mohou pochlubit nejrůznějšími barvami a potisky. 

Svou koupelnu můžete vybavit rovněž skladným textilním košem nebo dvoukomorovým košem na prádlo z textilu a kovového rámu. Dvoukomorový koš na prádlo je přitom velmi praktickou záležitostí. Do jedné komory totiž můžete postupně odkládat špinavé barevné prádlo a do druhé komory špinavé bílé (či světlé) prádlo.

Na velikosti koše na prádlo záleží

Poohlížíte se po novém koši na prádlo? Zajímat by vás neměl pouze jeho celkový design a zvolený materiál. Podstatné jsou také jeho rozměry. Velikost koše na prádlo by se měla odvíjet od velikosti vaší koupelny a také od počtu členů vaší rodiny, kteří do něj budou každý den házet špinavé prádlo.

V každém případě velikost koše na prádlo volte s ohledem na své možnosti. V případě velkých prostorných koupelen jsou vaše možnosti výběru nového koše na prádlo takřka neomezené. V případě malých koupelen však volte zejména skladné či úzké koše na prádlo.

kam-dat-kos-na-pradlo

Kam dát koš na prádlo: Velké a malé koupelny inspirace

Koš na prádlo patří tradičně do koupelny. Zajímá vás, kam tento koupelnový doplněk dát? Nejlépe ke stěně nebo do rohu koupelny. Pokud máte v prostorné koupelně pračku, koš na prádlo postavte nejlépe hned vedle ní.

A jak je to s umístěním koše na prádlo v případě malých koupelen? Řešíte-li v malé koupelně nedostatek prostoru, pořiďte si úzký koš na prádlo. Vhodný je pro vás také skládací textilní koš, který můžete nejen postavit, ale také zavěsit na poutko. Do koupelnové skříně nebo do skříňky pod umyvadlo zkuste umístit rovněž výsuvný koš na prádlo.

Měli byste ale vědět, že koš na prádlo nepatří pouze do koupelny. Kromě této místnosti jej můžete mít také v šatně. Pokud máte technickou místnost s pračkou a sušičkou prádla, koš na prádlo najde využití i zde.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.