Interaktivní hračky pro kočky - nejlepší návrhy

Hledáte chytré hračky pro kočky? Máme pro vás ty nejlepší návrhy, které si váš chlupatý mazlíček rozhodně zamiluje. Jaké hračky pro kočky jsou tedy ty nejlepší?

jake-hracky-pro-kocky-vybrat

Interaktivní škrabadla

Pokud kočku chováte doma, jistě budete souhlasit s tím, že se neobejde bez škrabadla. Právě škrabadlo pro kočky představuje základní vybavení každé kočičí domácnosti. Svému mazlíčkovi pořiďte nejlépe interaktivní škrabadlo doplněné nejen o odpočívadlo, ale také o zábavné prvky. 

Co je hlavním úkolem škrabadla? Kočka si o něj obrušuje drápky. Takové interaktivní škrabadlo se zábavnými prvky však kočce přináší také spoustu možností ke hře i k zapojení svých kočičích instinktů. Své kočce pořiďte například patrové škrabadlo s odpočívadly a míčky na provázku. Váš mazlíček si zamiluje rovněž ploché dřevěné škrabadlo s pohybujícími se kuličkami nebo nástěnné škrabadlo s hračkou.

Interaktivní hračky pro kočky pro zábavu všeho druhu

Aby se vaše kočka zabavila, pořiďte jí chytré hračky pro kočky určené pro zábavu všeho druhu. Jde například o štěrchací míčky plněné kuličkami, podložku s myškou na dlouhé pružině, balónek s plyšovým ocáskem nebo udici s kuličkou, pírky a rolničkami.

Pokud v tomto případě přemýšlíte, jak vyrobit hračku pro kočku, vsaďte na jednoduchost. Vaší kočce rovněž ke hře postačí velká papírová taška zbavená uší, zmáčklá rulička od WC papíru, pingpongový míček, hopík nebo menší kartonová krabice, do níž se kočka ještě vejde.

nejlepsi-hracky-pro-kocky

Plyšové hračky a imitace zvířat

Kočky velice milují také plyšové hračky a hračky imitující zvířata. Tito společenští tvorové si nejlépe vyhrají s hračkami, které jsou napodobeninou myší. Pokud má hračka nožičky či ocásek, je pro kočky ještě atraktivnější. Pomocí těchto hraček se kočka nejen baví, ale hraje si také na lov a zabíjení.

Plyšové hračky pro kočky nebo měkké polštářky mohou být plněné rovněž šantou kočičí. Tato bylinka, jejíž vůně je pro čtyřnohé mazlíčky přímo neodolatelná, se do hraček často přidává proto, že kočky stimuluje ke hře. 

Dostaňte z hraček pro kočky maximum

Pořídili jste svému mazlíčkovi hned několik chytrých hraček pro kočky? Aby z nich dostali opravdové maximum, zajistěte, aby v průběhu jednoho týdne měla vaše kočka vytažených maximálně pět svých hraček najednou.

Jednotlivé hračky pro kočku průběžně střídejte. Zajistíte, že vaši kočku rozhodně neomrzí a že se nebude nikdy nudit. Pokud má váš chlupatý mazlíček mezi hračkami pro kočky své oblíbence, nechte je samozřejmě stále vytažené. Své kočce přitom poskytněte takové hračky, které pro ni nabízejí nejrůznější použití. A to hru, lov, nošení, válení či mazlení.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.