Jaké zahradní židle vybrat?

Zahradní židle patří k základnímu vybavení každé zahrady, balkonu či terasy. Nabízí příjemné posezení pod širým nebem, a tak si díky nim můžete vychutnat příjemné setkání s rodinou či přáteli, čtení knih, popíjení kávy nebo příjemné relaxování. Poradíme vám, jaké zahradní židle vybrat, aby odpovídaly přesně vašim požadavkům.

Jake-zahradni-zidle-vybrat-1

Zaměřte se na materiál zahradních židlí

Pokud vybíráte židle na zahradu, zaměřte se v prvé řadě na jejich materiál. Existuje totiž velká spousta materiálů, ze kterých jsou zahradní židle vyrobeny. Velmi oblíbené jsou dřevěné zahradní židle, které patří mezi stálice zahradního vybavení. Abyste své dřevěné židle na zahradu udrželi stále v perfektním stavu, je třeba se o ně pravidelně starat a ošetřovat je speciálními oleji, lazurami či barvami. Jedině tak je ochráníte před nepříznivými povětrnostními vlivy - tedy před deštěm a UV zářením ze slunce.

Svou zahradu můžete vybavit také kovovými zahradními židlemi, které vynikají moderním a elegantním designem. Kromě toho u nich oceníte, že jsou vysoce odolné vůči povětrnostním vlivům. Aby se vám na nich dobře lebedilo, zkuste je doplnit o podsedáky nebo polštáře.

K posezení na terase nebo kryté pergole přímo vybízí ratanové zahradní židle. Když k nim dodáte podsedáky, polštáře a také vhodný zahradní stolek, vytvoříte si dokonalé zahradní zákoutí, které budete rádi využívat. Co se týče materiálu zahradních židlí, můžete si pořídit také plastové zahradní židle, které mají dlouhou životnost a snadno se udržují. Jelikož jsou tyto židle odolné vůči povětrnostním vlivům, využijete je v průběhu teplých měsíců roku i na volném prostranství své zahrady.

Nepodceňte odolnost zahradních židlí

Budete mít zahradní židle pod zastřešenou terasou, nebo na volném prostranství na zahradě? Při odpovědi na tuto otázku myslete na odolnost zahradních židlí, které si chcete vybrat. Jestliže budete zahradní židle používat pod širým nebem, před jejich pořízením si zjistěte, zda je jejich materiál odolný vůči povětrnostním podmínkám. Před nepřízní počasí (deštěm) můžete zahradní židle samozřejmě ochránit pomocí speciálního ochranného obalu

Zaměřeno na pohodlí a styl

Jake-zahradni-zidle-vybrat-3

Při výběru zahradní židle myslete také na své pohodlí. Ať už si vyberete dřevěné, kovové, ratanové, nebo plastové zahradní židle, vybavte je měkoučkým polstrováním nebo sedáky, ale i zádovými opěrkami, které vám poskytnou ještě větší pohodlí. 

Právě pomocí vhodně zvoleného polstrování, sedáků, zádových opěrek, ale také dekorativních polštářů můžete zahradní židle dokonale vystajlovat a vytvořit si spolu se zahradním stolem dokonalé posezení, kde se budete rádi setkávat s rodinou či přáteli. Toto zákoutí vás bude vybízet k tomu, abyste si v něm také sami zarelaxovali a užili pohodu třeba s dobrou kávou nebo oblíbenou knížkou.

Levné zahradní židle

V neposlední řadě vybírejte zahradní židle také podle ceny. I kvalitní, pevné a designové zahradní židle, které budou ladit k vašemu ostatnímu zahradnímu vybavení, mohou být levné. Stačí nahlédnout do naší nabídky zahradních židlí, kde najdete kvalitní produkty za rozumné ceny, které rozhodně nezruinují váš rodinný rozpočet.

U zahradních židlí oceníte také funkčnost

Některé zahradní židle vám mohou nabídnout i něco navíc. Některé z nich jsou polohovatelné, a tak si u nich můžete dle libosti nastavit sklon zádové opěrky. Kromě polohovatelných zahradních židlí oceníte skládací zahradní židle, které při složení zabírají minimum místa. Spousta místa vám ušetří také stohovatelné zahradní židle, které stačí v případě nepoužívání jednoduše naskládat na sebe.

Zahradní židle kupujte nejlépe v sudém počtu

Už víte, jaké zahradní židle pořídit? Nakupujte je nejlépe v sadě, která bude mít sudý počet. Máte-li menší zahradu, ideálním počtem zahradních židlí je číslo dva nebo čtyři. Jestliže jsou vaše prostorové možnosti pod širým nebem větší a navíc máte početnou rodinu nebo se pravidelně setkáváte s přáteli, není od věci, když si pořídíte rovnou šest či osm zahradních židlí v sadě.

Zahradní židle zkrátka patří k základnímu vybavení každé zahrady. Aby se vám na nich dobře sedělo a zavládla díky nim u vás na zahradě opravdová pohoda, vyplatí se jejich výběr opravdu dobře promyslet. Díky tomu svou zahradu vybavíte zahradními židlemi přesně podle svých představ.

Jake-zahradni-zidle-vybrat-2

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.