Jaký zvlhčovač vzduchu vybrat?

Poohlížíte se po novém zvlhčovači vzduchu? Pomůžeme vám s jeho výběrem. Také vám dáme tipy, jaký zvlhčovač vzduchu je ideální pro dospělé a jaký pro děti. Rovněž vám poradíme, kam umístit zvlhčovač vzduchu, aby vám správně sloužil tak, jak má.

jaky-zvlhcovac-vzuchu-do-bytu

Proč si pořídit zvlhčovač vzduchu

Pokud doma bojujete se suchým vzduchem, pořídit si zvlhčovač vzduchu je jasnou volbou. Tento šikovný přístroj zvlhčuje vzduch a zároveň zvyšuje jeho kvalitu, díky čemuž se vám bude doma mnohem lépe dýchat. 

Zvlhčovač vzduchu je tedy šikovným přístrojem, který zabraňuje nadměrnému vysoušení vzduchu. Negativním účinkem suchého vzduchu, kterému jste vystaveni, je například vysychání sliznic, suchá pokožka, pocit nevolnosti či podrážděnost a nesoustředěnost. Suchý vzduch rovněž snižuje celkovou obranyschopnost organismu.

Pohybuje se u vás doma vlhkost vzduchu pod 40 procenty? V tom případě si zvláště svůj obývací pokoj, ložnici a dětský pokoj vybavte zvlhčovačem vzduchu a podpořte tím zdraví celé své rodiny. 

Jaký zvlhčovač vzduchu je nejlepší?

Přemýšlíte nad tím, pro jaký zvlhčovač vzduchu se rozhodnout? Nejlepší volbou jsou keramické zvlhčovače vzduchu, které jsou praktické, ale také ekologické, protože nevykazují žádnou spotřebu elektrické energie. 

Jak keramický zvlhčovač vzduchu funguje? Stačí do něj nalít potřebné množství vody a tento pomocník se již sám u vás doma postará o potřebné zvlhčení vzduchu. Oceníte rovněž, že keramický zvlhčovač vzduchu působí na pohled velmi příjemně, a tak se zároveň stane designovým doplňkem vašeho domova.

Tipy, kam umístit zvlhčovač vzduchu

Ptáte se, kam se zvlhčovačem vzduchu, aby vám sloužil, tak jak má? V zásadě máte dvě možnosti, z nich vám jednu po druhé postupně představíme.

1. Zvlhčovač vzduchu na topení

Zvlhčovač vzduchu si můžete v prvé řadě zavěsit na topení. Vyzkoušejte designové keramické zvlhčovače vzduchu na topení, které disponují praktickým poutkem na zavěšení. Tyto zvlhčovače vzduchu zavěste během topné sezóny na radiátor a zabraňte tak vysušenému vzduchu, který by měl negativní dopad na vaše zdraví.

2. Zvlhčovač vzduchu na postavení

Kromě zvlhčovače vzduchu na topení můžete zvýšit kvalitu vzduchu u vás doma také keramickým zvlhčovačem vzduchu na postavení. Také tento zvlhčovač je jak praktický, tak designový. V obývacím pokoji jej postavte třeba na komodu, v ložnici zase na noční stolek, aby se vám během spánku dobře dýchalo.

Jaký zvlhčovač vzduchu pro děti? Vsaďte na veselá zvířátka

Zvlhčovač vzduchu využijete v dětském pokoji nejen tehdy, když je v této místnosti příliš suchý vzduch. Zvlhčovač vzduchu bude pro vaše dítě velkým pomocníkem také v době viróz, kdy podpoří zdraví vašeho dítěte.

Ptáte se, jaký zvlhčovač vzduchu pro děti vybrat? Vaše děti si jednoznačně zamilují zvlhčovače vzduchu na topení či postavení s motivem zvířat. Co říkáte například na zvlhčovač vzduchu s roztomilou sovou, kočkou, tygrem, zebrou, krávou nebo pandou?

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.