Tipy, jak vybrat umělé květiny do vaší domácnosti

Umělé květiny patří k nejkrásnějším bytovým dekoracím. Poradíme vám, které vybrat, abyste jimi originálně rozzářili svůj domov. Na co se tedy při výběru umělých květin či umělých rostlin zaměřit?

umele-rostliny-ktere-vypadaji-jako-zive

Vybírejte umělé rostliny, které vypadají jako živé

Hledáte-li umělé rostliny nebo umělé květiny, vyberte si takovou bytovou dekoraci, která je takřka k nerozeznání od konkrétního druhu živé rostliny a která má velmi realistické propracování. Dalo by se říct, že umělé květiny jako živé oživí váš domov, i když vlastně živé nejsou.

Velkým benefitem tohoto oblíbeného bytového doplňku je, že umělé rostliny a umělé květiny vypadají stále čerstvě a nikdy nezvadnou. Obejdou se zcela bez vaší péče, jako je zalévání či přihnojování. Čas od času na nich pouze musíte utřít prach.

umela-kvetina-vyzdobi-vas-dum

Druh umělé květiny zvažte podle místa, na které ji umístíte

Budete si pořizovat umělé rostliny v květináči, umělé rostliny na zeď nebo umělé květiny do vázy? Základem je, abyste tyto umělé květiny umístili tam, kde byste běžně pěstovali jejich živé varianty. 

Umělou palmu či umělou orchidej v květináči můžete mít třeba v obývacím pokoji. Na jídelní stůl se zase hodí umělé řezané květiny do vázy (například umělé tulipány, růže nebo pivoňky). V případě chodby nebo koupelny zase můžete zvolit umělé rostliny převislé nebo umělé kapradiny, které budou umístěné v květináči na poličce nebo ještě lépe v závěsném květináči. Využije i stojan na květiny, který velmi funkčním kusem nábytku.

umele-rostliny-do-koupelny

Myslete na to, aby umělá květina prostorově, barevně i stylově ladila s vaším domovem

Umělé květiny a umělé rostliny se od sebe stejně jako jejich živé protějšky liší velikostí, tvarem listů i barvou květů. Ať už tedy hledáte umělé rostliny v květináči, umělé květiny na zeď, umělé rostliny převislé nebo umělé květiny do vázy, pohlídejte si, aby tyto nádherné bytové dekorace s vaším domovem ladily prostorově, barevně i stylově.

Do větších interiérů se například hodí umělé palmy, umělé fíkusy, umělé filodendrony či umělé fíkovníky. V případě, že máte malý dům či byt, zvolte umělé rostliny menších rozměrů. A to například umělou bonsaj, umělý sukulent nebo umělou orchidej.

Máte-li zařízený domov do určité barvy, dejte si záležet také na výběru konkrétní umělé květiny s barevnými květy. Zapadnou u vás doma umělá orchidej v květináči, umělá levandule v květináči nebo umělé tulipány či růže ve váze?

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.