Díky praktickému botníku a organizéru na boty zavládne ve vaší předsíni opět pořádek

Jakým způsobem máte v předsíni nebo na chodbě uspořádanou obuv? Pokud u vás vládne chaos a nepořádek, je na čase, abyste s tím něco udělali. V tomto ohledu dají vašemu domovu řád praktické botníky a regály na obuv. Nezapomeňte si do nich pořídit ani organizéry na boty, díky nimž seřadíte obuv konečně dle svých představ.

 

simple-and-minimalist-but-so-trendy-PH4Q3NL-min

 

Vyberte si botník, který nejvíc sluší vaší předsíni

Dřevěný, kovový, textilní nebo kombinace kovu a plastu? Vyberte si takový materiál, který bude vaší předsíni či chodbě nejvíc slušet. Botník, regál nebo stojan na boty by měl totiž materiálově, stylově i barevně ladit s nábytkem, který už v těchto prostorách máte. 

V případě botníku a regálu na boty však v prvé řadě neklaďte důraz na estetičnost. Tento nábytek musí především splňovat praktickou funkci, protože jeho úkolem je pojmout boty všech členů vaší rodiny.

Na velikosti botníku záleží

S ohledem na to, kolik je vás doma a kolik se zde celkově nachází párů bot, vybírejte i samotnou velikost botníku. V potaz přitom berte nejen šířku, ale především výšku botníku. Ukládání bot v tomto kusu nábytku by totiž mělo být prostorově úsporné.

 

62217100_de_06-min

 

Botník a regál musí být otevřené

Co dalšího by měl kvalitní botník či regál na boty splňovat? Přirozeně musí být otevřený nebo vyrobený z prodyšného materiálu, aby umožňoval volné proudění vzduchu. Boty, které sundáme z nohou, jsou přeci jenom mokré či zpocené, a tak potřebují volně proschnout.

Pokud bychom boty dali do uzavřené skříně, jenom bychom tím podpořili množení bakterií, které ve vnitřní části obuvi způsobují nelibý zápach.

Víte, že? V nabídce e-shopu Emako naleznete nejen samostatně stojící botníky či regály na boty. Jsou zde také regály či organizéry na boty, které můžete zavěsit do skříně.

Botníky patří i na zahradu

Co s obuví, která patří tzv. „na ven“, s níž si nechcete zašpinit chodbu nebo předsíň? Nechte ji na zahradě pod přístřeškem nebo ji dejte pod zastřešenou terasu. Abyste své holínky, pracovní botasky nebo gumové crosky seřadili a nepřevládal v nich naopak chaos, řád jim dodáte správně vybraným botníkem.

Vyberte si přitom takový botník, který dokáže výborně odolávat povětrnostním podmínkám. Nejlepší volbou je pro vás v tomto případě botník či regál z kovu a plastu. 

 

pastel-dressing-room-with-flowers-PGCHM8F-min

 

Organizér na boty: Ani ránu bez něj

Aby ve vašem botníku zavládl opravdový pořádek, nesmí v něm chybě ani organizér na boty. A to ať už v plastové, nebo kovové podobě. Tento praktický pomocník zajistí, že ve vašem botníku bude rázem více prostoru.

Organizér na boty totiž využívá veškeré místo v botníku na maximum. Navíc vám pomůže k tomu, abyste v botníku přehledně seřadili veškerou svou obuv a případné doplňky. Díky organizérům na boty bude mít váš botník konečně řád. Když do něj navíc nakouknete, bude působit velmi úhledně.

Víte, že? Organizér navíc zajistí, že nikdy víc nebudete muset hledat druhou botu do páru. Díky organizéru na boty budete mít své oblíbené páry obuvi vždy dokonale sjednocené.

 

shoes-by-a-staircase-P2WCNQS-min

 

Organizér ochrání obuv před poškozením

Organizér na boty je skvělou pomůckou, díky které můžete dát konečně sbohem chaosu. Ve vašem botníku tak perfektně seřadíte své boty těsně vedle sebe. Ušetříte tím výrazně místo, a tak se vám do botníku vejde až o 50 procent více obuvi. A nejen to. Praktický organizér představuje obrovský přínos i pro vaše boty. Z jakého důvodu?

  • Chrání obuv před vzájemným zašpiněním.
  • Zabraňuje tomu, aby se boty o sebe poškrábaly.
  • Jelikož je opatřený protiskluzovou vrstvou nebo speciálním háčkem, zabraňuje tomu, aby obuv z botníku vypadla, a případně se tak poškodila.

 

50601100_de_06-min

 

Máte doma málo prostoru? Využijte textilní organizér na obuv

Pokud bydlíte v malém domě či bytě a šetříte místo, kde se dá, vhod vám přijde čtyřúrovňový textilní organizér na obuv. Tento organizér, který má mimo jiné velmi snadné čištění, dle potřeby složíte a poté zase rozložíte a schováte do krabice. Montáž tohoto organizéru je velmi snadná, hravě ji zvládnete už během několika minut. Skládací organizér na boty, který má podobu textilního regálu s plastovou kostrou, je proto vhodný nejen na doma, ale i na cesty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.