Odpadkový koš do koupelny: Čím se řídit při jeho výběru?

Odpadkové koše v naší domácnosti využijeme na vícero místech. Hodí se nejen do kuchyně, své místo by měly mít také v koupelně či toaletě. Koupelnové koše na odpadky mají v každém případě svá vlastní specifika, která se vyplatí dodržet. Jakým způsobem byste si tedy měli vybrat do své koupelny ten správný odpadkový koš?

22518100_de_05-min_1

Zaměřte se na materiál: Je libo plast, kov nebo třeba bambus?

Kam s použitými vatovými tyčinkami, odličovacími bavlněnými tampóny nebo hygienickými pomůckami? Jednoznačně do odpadkového koše. Abyste v koupelně či na toaletě udrželi pořádek, také tyto místnosti si vybavte praktickým odpadkovým košem.

Odpadkový koš do koupelny přitom nemusí plnit pouze praktickou funkci. Když sáhnete po odpadkovém koši v moderním designu a svěžích barvách, rázem svou koupelnu zatraktivníte. Záleží přitom pouze na vašich individuálních požadavcích, jaký model odpadkového koše si do své koupelny vyberete. Mezi odpadkovými koši do koupelny jsou trendy zejména tyto materiály:

  • vysoce kvalitní plast různých barev
  • kov: v hlavní roli nerez a chrom
  • bambusové dřevo

 

20365100_de_03-min

I na tvaru koupelnového odpadkového koše záleží

Při výběru nového odpadkového koše do koupelny se zaměřte také na jeho tvar. Tím nejoblíbenějším je bezesporu kulatý odpadkový koš, který působí velmi elegantně. Rozhodnout se však můžete i pro hranatý odpadkový koš čtvercového či obdélníkového tvaru. Krokem vedle není ani rohový odpadkový koš, který se skvěle schová do každého koutu.

Nechte odpadkové koše do koupelny hýřit všemi barvami

Odpadkové koše by měly být atraktivní součástí každé koupelny. Nechte je tedy barevně prokouknout. Nevybírejte pouze koupelného koše na odpadky v barvě kovu nebo v neutrálních barvách, jako je bílá, šedá či béžová. Ve vaší koupelně se budou vyjímat odpadkové koše od tyrkysové a fialové přes zelenou a žlutou až po červenou. Jestli zbožňujete moderní a zároveň hravý design, pořiďte si do své koupelny odpadkový koš se stylovým potiskem.

Tip: Do moderního interiéru koupelen a toalet skvěle zapadnou například odpadkové koše s potiskem plameňáků nebo velkoměsta. 

21224100_de_03-min

 

Praktičnost nade vše: Co vše musí odpadkový koš do koupelny v tomto ohledu splňovat?

Navzdory designu, materiálu a barvám musí být koupelnový koš na odpadky samozřejmě také praktický. Na co byste měli při jeho výběru dávat obzvlášť pozor?

  1. Odpadkový koš do koupelny musí mít dostatečný objem, ideálně kolem 2 až 6 litrů. Jedině tak zabráníte hromadění nepořádku v koupelně a případnému vzniku nepříjemného zápachu.
  2. Odpadkový koš by se vám měl také snadno vyprazdňovat, i když do něj nedáte plastový sáček. Vybírejte si především takové odpadkové koše do koupelny, které obsahují vyjímatelnou plastovou vložku, díky které mnohem snadněji vyhodíte nahromaděné odpadky do popelnice nebo kontejneru.
  3. Abyste dosáhli absolutní čistoty, koupelnový odpadkový koš musí být také velmi snadno omyvatelný.
  4. Berte v potaz také životnost. Sáhnout byste měli po takovém odpadkovém koši do koupelny, který je vyrobený z kvalitního, odolného a velmi pevného materiálu.

 

domestic-bathroom-looking-towards-door-EQSGXA8-min

Nášlapné, s otočným víkem i pohybovým čidlem

I na manipulaci s odpadkovým košem záleží. Jelikož do něj budete v koupelně v rámci své osobní hygieny házet především velmi znečištěný odpad, tento odpadkový koš by se vám měl také velmi snadno otvírat. Jaké máte v tomto případě možnosti?

Dobrou volbou jsou koupelnové odpadkové koše s otočným víkem neboli mechanismem swing-bin. V koupelně dále oceníte také nášlapné odpadkové koše, které v sobě mají zabudovaný mechanismus pomalého klesání. Práci vám rovněž ušetří odpadkový koš do koupelny se zabudovaným pohybovým čidlem.

Na jakém principu odpadkový koš s pohybovým čidlem vůbec funguje? Obsahuje v sobě inovativní technologii pohybového senzoru, která je napájená čtyřmi bateriemi typu AA. Víko tohoto odpadkového koše se otevírá, kdykoliv se k němu přiblížíte, a to bez jakéhokoliv kontaktu.

Tip: Odpadkové koše, které jsme si představili, však nepatří pouze do koupelny nebo na toaletu. Můžete si jimi směle vybavit také pracovnu nebo dětský pokoj.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.