Malá koupelna - tipy a inspirace

Máte malou koupelnu? Přinášíme vám několik tipů, jakým způsobem ji vkusně vybavit, prosvětlit a také opticky zvětšit. Spoustu inspirace máme jak pro koupelnu s vanou, tak pro koupelnu se sprchovým koutem.

promena-male-koupelny

Jaké barvy do malé koupelny? Vsaďte na bílou a světlé odstíny

Přemýšlíte nad tím, jak zařídit malou koupelnu s vanou nebo malou koupelnu se sprchovým koutem? V prvé řadě se zaměřte na barvy. Nejlepší volbou do malých koupelen jsou světlé a jasné barvy, které odrážejí světlo a díky kterým vzniká v koupelně dojem většího prostoru.

Jaké barvy do malé koupelny tedy konkrétně volit? Nejlépe bílou, krémovou, světle šedou, jemně starorůžovou nebo béžovou barvu. Zapomeňte naopak na černou, červenou, zelenou nebo tmavě hnědou barvu koupelny, která naopak místnost opticky zmenší. 

Tipy na vybavení koupelny s malým prostorem

Malou světlou koupelnu s vanou i malou koupelnu se sprchovým koutem zkuste vybavit také pomocí vhodných koupelnových doplňků nebo pomocí vhodného koupelnového textilu. Pokud mají obklady a dlažba bílou barvu nebo jemné světlé odstíny, v případě koupelnových doplňků a textilu vsaďte na výraznější barvy, které vaši bílou koupelnu rozzáří a díky kterým i malý prostor perfektně prokoukne. Malým světlým koupelnám sluší rovněž lesklé koupelnové doplňky, a to ideálně v podobě lesklého kovu.

Koupelnové doplňky, k nimž patří dávkovač mýdla, miska na tuhé mýdlo či stojan na kartáčky, se pokuste barevně sladit. Toto vybavení koupelny by mělo tvořit stylovou i barevnou jednotu také s koupelnovým textilem, jako je koupelnová předložka a v případě malé koupelny se sprchovým koutem také sprchový závěs.

Koupelny inspirace: Nezapomeňte na velké koupelnové zrcadlo

Co nesmí v malé koupelně rozhodně chybět? Velké koupelnové zrcadlo, který umístíte přímo nad umyvadlem tak, aby se v něm celá místnost kompletně zrcadlila. Jedná se o jednoduchý trik, díky kterému bude vaše koupelna opticky větší a prosvětlenější.

zarizeni-male-koupelny-inspirace

Jaké světlo do malé koupelny?

Čím dále zvětšíte prostor v malé koupelně? Vhodným výběrem osvětlení. Jaké světlo tedy do malé koupelny? Ideálním řešením je teplé bílé světlo. Na stropě malé světlé koupelny mějte umístěné bodové osvětlení. Bodové osvětlení dále vynikne také přímo nad zrcadlem. Do své malé koupelny si můžete vybrat také přímo koupelnové zrcadlo se zabudovaným osvětlením. 

Tato inspirace malé koupelny zajistí, že místnost bude dokonale prosvětlená a opticky se zvětší. Světlo, které jste na několika místech vpustili do malé koupelny, rovněž této místnosti dodá velmi příjemnou atmosféru.

Tipy, kam dát koš na prádlo do malé koupelny

Malá koupelna je velmi omezená prostorem. Také z toho důvodu řešíte, kam dát v malé koupelně koš na prádlo? Máte v zásadě několik možností. Pořiďte si textilní koš na prádlo, který vložte do umyvadlové skříňky nebo který zavěste na háčky na zdi. 

Do skříňky pod umyvadlo nebo do koupelnové skříně můžete umístit také výsuvný koš na prádlo. Jestliže máte v malé koupelně o něco více místa, zkuste textilní, plastový, ratanový či dřevěný koš na prádlo umístit klasicky do rohu místnosti.

Kam pověsit ručníky v malé koupelně

Ptáte se, kam v malé koupelně umístit ručníky? Nejlépe je zavěste na háček vedle umyvadla. Dále můžete využít nástěnný věšák na ručníky, který připevníte na zeď. V případě malé koupelny je velmi praktický také věšák na ručníky, který se dává na sprchovou zástěnu nebo přímo na koupelnové dveře.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.