Zatemňovací závěsy - řešení pro horké dny

Zatemňovací závěsy představují skvělé řešení na léto. Díky nim bude u vás doma chladněji. Pokud víte, že přes den venku nastanou vysoké teploty a bude sálat sluníčko, stačí doma zatemňovací závěsy zatáhnout a rázem ušetříte za klimatizaci.

zatemnovaci-zavesy-na-leto

Nejlevnější a nejjednodušší řešení v parném létě

Hledáte nejlevnější a nejjednodušší způsob jak se doma v horkém létě ochladit? Rozhodně nemusíte zapínat klimatizaci. Stačí, když zatáhnete závěsy zatemňovací, které v oknech blokují světlo a teplo ze sálajícího sluníčka. Narozdíl od všeobecné přesvědčení však zatemňovací závěsy nemusí být černé. 

Vybrat si dle libosti můžete zatemňovací závěsy se vzorem nebo v různých barvách.  Zvolte si například zatemňovací závěsy šedé, růžové, bílé, ale i zelené, modré, žluté nebo červené. Také pro vás máme dětské zatemňovací závěsy s jedinečným vzorem.

Hotové zatemňovací závěsy stačí rovnou zavěsit do oken

Hledáte hotové zatemňovací závěsy? Najdete je přímo u nás. Kromě klasických pro vás máme i dětské zatemňovací závěsy. Stačí tedy změřit správnou délku a hotové zatemňovací závěsy si objednat. Následně je můžete rovnou zavěsit do oken a využívat všechny jejich benefity. 

Nevyhovuje vám délka hotového zatemňovacího závěsu? Zapošijte jej na požadovanou délku na šicím stroji. Využít můžete také speciální zažehlovací pásku, díky které zvládnete velmi jednoduše zkrátit zatemňovací závěs během několika minut.

jaky-zatemnovaci-zaves-vybrat

Tipy, jak používat zatemňovací závěsy

Jakým způsobem tedy používat zatemňovací závěsy, abyste se doma ochladili, i když je venku parné léto? Princip je velmi jednoduchý. Zatáhněte je dříve, než k vám do interiéru začne svítit slunce. Rozhodně nečekejte na to, až se místnosti vašeho domova ohřejí.

Okna vašeho domu či bytu, která jsou orientovaná na východ, zakryjte zatemňovacími závěsy už ráno. Okna s orientací na západ zase chraňte zataženými závěsy po poledni, neboť v odpoledních hodinách do nich bude sálat horké slunce. Navečer, kdy je příjemně, již můžete zatemňovací závěsy odestřít, otevřít okna a svůj domov vyvětrat.

Pokud budete zatemňovací závěsy používat přesně tímto způsobem, v horkém létě ušetříte za klimatizaci. Hotové zatemňovací závěsy jsou levným řešením pro horké dny. Snadno je navíc můžete používat zas a znovu a případně je přemisťovat tam, kam se vám zlíbí.  

Další benefity zatemňovacích závěsů

Zatemňovací závěsy sníží množství tepla přenášeného vašimi okny z venkovního prostředí až o 24 procent. V létě tedy příjemným způsobem váš domov ochladí, v zimních měsících zase zajistí, že vám bude doma tepleji. Díky zatemňovacím závěsům můžete využívat klimatizaci či vytápění mnohem efektivněji, a ušetřit tak peníze za energie.

Hotové zatemňovací závěsy využijete i v noci, kdy spíte. Tyto závěsy totiž dokonale zatemní ložnici, díky čemuž vás během spánku nebude rušit světlo pouličních lamp. Naprostá tma v ložnici podpoří lepší produkci hormonu spánku melatoninu, čímž si zajistíte kvalitnější a vydatnější spánek.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.