Solární řetěz - elegantní osvětlení do tmy

Chcete si během vlahých letních večerů a nocí vychutnat na své zahradě či balkonu opravdu jedinečnou atmosféru? Pořiďte si venkovní solární řetězy, které jsou opravdu elegantním osvětlením do tmy. Které solární řetězy budou vaší zahradě nebo balkonu slušet nejvíce? Máme pro vás několik tipů.

elegantní-noční-osvětlení

Solární řetěz venkovní: Originální způsob výzdoby zahrady

Venkovní solární řetěz představuje originální způsob, jak vyzdobit zahradu, terasu nebo balkon. Z krásy této jedinečné venkovní dekorace se můžete těšit po každé, když se setmí. Aby solární řetěz večer a v noci nádherně zářil, velmi důležité je také jeho správné umístění, kde bude mít možnost dostatečného čerpání energie ze slunce.

Jak vybrat solární řetěz na zahradu?

Vybíráte solární řetěz na zahradu? Abyste byli s touto venkovní dekorací opravdu spokojeni, zaměřte se před její koupí hned na několik podstatných kritérií. Nejdůležitější je pro vás délka solárního řetězu. Pečlivě proto změřte prostory, do kterých chcete solární řetěz umístit. Také si ujasněte, jak silně chcete toto místo prosvětlit. Podle toho si pořiďte také solární řetězy s konkrétním počtem svítidel.

Solární řetěz na zahradu vybírejte rovněž podle stylu a designu. Rozhodněte se přitom pro takový design, který bude ladit s celkovým stylem vaší zahrady a podtrhne její originální vzhled. V neposlední řadě se zaměřte také na kvalitu a odolnost solárních řetězů. Ujistěte se, že je tato venkovní dekorace vyrobená z kvalitních materiálů a dobře odolává povětrnostnímvlivům, jako je přímé sluneční záření, vlhkost nebo déšť.

Tipy na nejoblíbenější solární řetězy: Vsaďte na design žárovek

Svou zahradu, terasu či balkon si můžete ozdoby solárními řetězy v různých délkách a designech. K nejoblíbenějším jednoznačně patří solární řetěz žárovky, který má osvětlení ve tvaru stylových žárovek. Tento solární řetěz pro vás máme ve variantách s deseti nebo dvaceti žárovkami.

Solárnímu řetězu s žárovkami sluší jak teplé žluté, tak studené bílé světlo - právě v této kombinaci vám na zahradě nebo balkoně udělá spoustu parády. Skvělou volbu je také solární řetěz s žárovkami v pestrých barvách, který vaši zahradu v noci spolehlivě rozzáří.

zahradní-noční-osvětlení

Další designy svítidel solárních řetězů

Kromě oblíbených žárovek se solární řetězy mohou pochlubit také dalšími designy svítidel. A to například lucerničkami, marockými míči, kulatými svítidly, lampiony nebo kapkami. Jaký design solárních řetězů si vyberete, už záleží pouze na vašem uvážení. V každém případě vybírejte solární řetěz opravdu pečlivě, aby dokonale ladil s ostatním vybavením vaší terasy nebo balkonu.

Při umisťování solárních řetězů buďte kreativní

Pokud zavěšujete solární řetězy na zahradě, terase nebo balkoně, pohrajte si se svou kreativitou. Solární řetěz můžete například umístit na zábradlí, omotat kolem trámů, zavěsit pod stříšku pergoly, dát podél plotu nebo pověsit na větve stromu. V kreativních možnostech se opravdu meze nekladou.

Pohrajte si s výškou zavěšení solárních řetězů a klidně z nich vytvořte světelné oblouky, které na takové terase, v pergole nebo zahradním altánu budou působit opravdu romanticky. Rozhodně se nebojte experimentovat se způsoby zavěšení, výškami a rozestupy solárních řetězů. Na své zahradě tak vytvoříte jedinečný prostor, ze kterého bude po setmění sálat úžasná atmosféra.

žena-na-zahradě

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.