Tipy, jak zorganizovat dovolenou s dětmi

Plánujete dovolenou s dětmi? Aby byla dokonalá, na její přípravě si dejte rozhodně záležet. Máme pro vás tipy, jak postupovat a na co myslet. Pokud se jich budete skutečně držet, vaše dovolená s dětmi bude nezapomenutelná!

jak-na-dovolenou-s-detmi

Vyberte si správnou destinaci, kam vyrazíte

V případě, že chcete vyrazit na dovolenou s dětmi, v prvé řadě velmi záleží na tom, jakou destinaci si vyberete. Ať už plánujete dovolenou s dětmi v ČR, nebo dovolenou s dětmi u moře, vyberte si takové místo, kde se nebude nudit ani jeden člen vaší rodiny.

Nesnažte se trávit pouze celé dnyjenom  na pláži, výšlapy po přírodě, nebo návštěvami kulturních památek. Snažte se mezi sebou skloubit jak odpočinkovou, tak poznávací dovolenou, kterou si užijí děti i jejich rodiče.

Zvolte si ubytování vhodné pro děti

Vybrali jste si místo, kam vyrazíte na dovolenou s dětmi? V tom případě je rovněž důležité, abyste si zvolili vhodné ubytování. Ať už vyrážíte na letní dovolenou s dětmi, nebo zimní dovolenou s dětmi, myslete na to, že vaše ratolesti potřebují více prostoru. Více než klasický hotelový pokoj tak pro vás bude vhodný rodinný pokoj nebo také apartmán s více místnostmi, obývacím pokojem a kuchyňkou.

Vyřešte, jak to budete mít na dovolené s dětmi se stravováním

Pokud organizujete dovolenou s dětmi, velmi záleží na tom, jak to budete mít se stravováním. Budete mít v hotelu či penzionu, kde budete bydlet, polopenzi, plnou penzi nebo all inclusive? Anebo si budete v apartmánu vařit sami?

Kromě toho myslete také na svačinky, které budete svým dětem brát na výlety nebo na pláž. Právě proto si s sebou předem nabalte svačinové boxy, lahve na pití i termohrnky. 

dovolena-s-detmi-u-more

Dejte se do balení: Pomůže vám seznam věcí na dovolenou s dětmi

V dalším kroku organizace dovolené s dětmi je balení zavazadel. Do kufrů a cestovních tašek nabalte vše, co potřebujete. Tedy oblečení, spodní prádlo, hygienické potřeby, obuv, léky, peníze, doklady, elektroniku, nabíječky, deštníky, pláštěnky, šitíčko nebo sluneční brýle.

Aby se vaše děti během dovolené v ČR či dovolené u moře nenudily, přibalte jim do cestovní tašky něco pro zábavu. A to společenské hry, hračky, omalovánky a pastelky, knížky, míč, hračky na písek, potápěčské brýle, nafukovací kruh nebo rukávky.

Máte-li opravdu malé děti, přibalte jim s sebou také cestovní postýlku, nočník, pleny a vlhčené ubrousky, láhev na mléko, dětskou výživu, chůvičku a samozřejmě také kočárek.

Naplánujte, jak budete na dovolenou s dětmi cestovat

V posledním kroku byste se měli rovněž naplánovat, jakým způsobem budete na dovolenou s dětmi cestovat. Jak bude cesta probíhat, ovlivníte zejména tehdy, když nebudete cestovat letadlem nebo autobusem, ale osobním autem. Zvlášť jedete-li na dovolenou s dětmi u moře, cestujte ideálně přes noc, kdy vaše děti většinu cesty prospí. Právě proto jim přijdou vhod cestovní polštáře.

I tak se na cestu na dovolenou s dětmi v ČR či dovolenou s dětmi u moře náležitě připravte. Lahve na vodu naplňte dostatečným množstvím tekutin a do svačinových boxů nachystejte občerstvení i sladkosti. Vaše děti si vezmou vždy to, na co budou mít chuť.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.