Vánoční věnec na dveře. Připravte se na vánoční svátky!

Vánoční věnec na dveře je nedílnou součástí adventní výzdoby. Připravte se na svátky již nyní a pořiďte si ten nejkrásnější vánoční věnec, na který bude jenom radost pohledět. Jaký adventní věnec na dveře vybrat? Máme pro vás spoustu inspirace. 

jaky-vanovni-venec-vybrat

Kdy dát na dveře vánoční věnec

Ptáte se, kdy je nejlepší čas zavěsit na dveře vánoční věnec? Tímto slavnostním věncem ozdobte vchodové dveře nejlépe na první adventní neděli. Právě v tento den byste měli mít kompletně hotovou vánoční výzdobu svého domova. Vánoční věnec přitom nemusíte zavěšovat pouze na vchodových dveřích, skvěle vynikne také na interiérových dveřích, kde jej budete mít stále na očích.

Proč se na vchodové dveře s příchodem Adventu vůbec dává vánoční věnec na dveře? Původní význam této zvyklosti je liturgický. V současné době jde o všeobecně rozšířený zvyk, který dodržují nejen křesťané. Vánoční věnec na dveře se totiž v současnosti stal také vysoce estetickým doplňkem.

Vánoční věnce na dveře - inspirace

Hledáte vánoční věnce na dveře? Chcete-li najít skutečně ty nejkrásnější, nahlédněte do nabídky našeho e-shopu. Nabízíme již hotové adventní věnce na dveře z kvalitních a trvanlivých materiálů, které vám budou dělat radost o svátcích dlouhé roky. Máme pro vás vánoční věnce na dveře různých velikostí a barevného ladění. Vybrat si přitom můžete jak vánoční věnce na dveře v klasickém, tak moderním provedení.

Jaký vánoční věnec se bude vyjímat na vašich vchodových dveří? Nádherně vypadá adventní věnec na dveře z imitace zeleného jehličí doplněný o šišky, červené bobule, zlaté a červené vánoční koule a červené hvězdičky. Také pro vás máme adventní věnec na dveře z imitace jehličí a umělého sněhu. Zamilujete si rovněž vánoční věnec na dveře z červenou vánoční hvězdou, se zlatou vánoční hvězdou nebo také s přírodninami. Některé naše vánoční věnce na dveře jsou doplněné také o postavičku veverky nebo srnečka. 

Z naší nabídky si tedy opravdu vybere každý. Výběr vánočního věnce na dveře však záleží na vašem vkusu, ale také na další vánoční výzdobě okolí vašich vchodových dveří, jako je například vánoční girlanda. Tato výzdoba by měla totiž s vánočním věncem na dveře dokonale ladit.

jak-zavesit-vanocni-venec-na-dvere

Jak vybrat vánoční věnec na dveře

Přemýšlíte, který adventní věnec bude slušet přesně vašim vchodovým dveřím? V prvé řadě si vyberte jeho správnou velikost. Vánoční věnec na dveře by neměl být příliš malý, ani příliš velký - ale akorát. Řiďte se pravidlem, že závěsný adventní věnec by měl překrývat na šířku maximálně dvě třetiny vašich vchodových dveří.

Od barvy vašich dveří se odvíjí také zabarvení vybraného závěsného vánočního věnce. Jsou-li dveře tmavé, rozhodněte se pro věnec ve světlém odstínu. Jsou vchodové dveře světlé, zvolte vánoční věnec v tmavším zabarvení.

Co by nemělo chybět na vánočním věnci na dveře?

Ptáte se, jak by měl vypadat nejkrásnější vánoční věnec na dveře? Jeho součástí by rozhodně měly být větvičky smrku, borovice nebo jedle. Vánočnímu věnci sluší také přírodniny, a to zejména větvičky, šišky nebo bobule. 

Jeho součástí dále mohou být mašle, stužky nebo blyštivé vánoční ozdoby. A v jakých barvách je vánoční věnec na dveře nejkrásnější? Rozhodnout se můžete pro kombinaci zelené, bílé, béžové, zlaté nebo červené.

Tipy, jak zavěsit vánoční věnec na dveře

Přemýšlíte, jakým způsobem zavěsit vánoční věnec na dveře, aby opravdu držel? Měli byste v prvé řadě pořešit nejen to, jak bude adventní věnec s vchodovými dveřmi ladit, ale také to, co dělat, abyste při zavěšování věnce neponičili své vchodové dveře. 

Jak tedy zavěsit vánoční věnec na dveře? Na horní část vnitřní strany dveří přesně doprostřed přelepte obráceně (špičkou dolů) háček na ručníky, použít můžete také malý hřebíček. Na tento háček pak zavěste stuhu (nebo provázek) s vánočním věncem. Stuhu poté přetáhněte společně s věncem přes horní rám dveří a vánoční věnec následně nechte viset na vnější straně vchodových dveří. Aby se adventní věnec ani nepohnul, zafixujte jej na dveřích proužkem oboustranné lepicí pásky.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.