Ochranná deska za sporák oživí každou kuchyni

Máte sklokeramickou varnou desku, nebo vaříte na elektrických ploténkách či na plynu? V každém případě není od věci, když tuto varnou plochu doplníte o ochranný skleněný panel. Ochranná deska za sporák plní nejen praktickou funkci, jde navíc o stylovou dekoraci, která dokáže rozzářit každou kuchyni.

 

 

housewife-in-the-kitchen-R6239G5

 

Deska za sporák tvoří dokonalý pár se sklokeramickou deskou

Nejpoužívanější desky za sporák, na které narazíte v českých domácnostech, jsou vyrobeny z vysoce kvalitního tvrzeného skla, ale také nerezu. V dnešní době se však v kuchyních jenom výjimečně setkáte s elektrickými či plynovými plotýnkami, dnešní rodiny nejčastěji vaří na indukčních a sklokeramických sporácích.

Moderní desky za sporák z tvrzeného skla tak nejčastěji uvidíte v kombinaci se sklokeramickou nebo indukční deskou, se kterými tvoří dokonalý pár. Proč je ale v tomto případě použití desky za sporák tak důležité?

 

kitchen-fight-V4U7PJ8

 

  1. Deska za sporák je teplotně odolná

Ochranná skleněná či nerezová deska za sporák je teplotně odolná, a to až do 300 stupňů Celsia. Ochrání tedy stěnu vaší kuchyňské linky před tepelným poškozením při vaření. 

 

  1. Hlavní předností je snadná údržba

Co když vám při vaření omylem vystříkne na zeď omáčka či polévka? Pokud jste si už dali ochrannou desku za sporák, rozhodně nejde o žádnou tragédii. Tato deska totiž ochrání stěnu kuchyňské linky před znečištěním a navíc se následně velmi snadno čistí. Znečištěnou desku za sporák stačí jednoduše otřít vlhkým bavlněným hadříkem namočeným v jarové vodě a rázem je jako nová.

 

closeup-of-eggs-in-the-kitchen-63RL28Y

 

  1. Deska za sporák neabsorbuje pachy a má antibakteriální povrch

Při výběru nové desky za sporák si dejte záležet především na samotném materiálu. Proč byste v tomto případě měli dát přednost tvrzenému sklu či nerezu, a ne například dřevu? Deska za sporák z tvrzeného skla nebo nerezu totiž neabsorbuje pachy a pokud ji budete správně udržovat, zabraňuje také tvoření bakterií. Tato skutečnost je velmi důležitá, protože deska se nachází v těsné blízkosti sporáku, na kterém velmi často manipulujete s jídlem.

 

  1. Jde o stylovou alternativu dlaždiček či dřevěného obložení

Pokud si do své kuchyně zvolíte designově vyladěnou desku za sporák se zajímavým motivem, vaše kuchyňská linka rázem prokoukne. Navíc jde o velmi moderní alternativu dlaždiček, skleněné mozaiky, dřevěného obložení nebo obyčejné omítky.

 

TIP: Kuchyni nádherně prozáří především skleněná deska za sporák s potiskem bylinek nebo levandule. Stylově vypadá také skleněný ochranný panel s vintage motivy nebo s vyobrazením šálku kávy, které vám zaručeně vyzdobí interiér kuchyně.

 

interior-with-kitchen-island-PR2QECQ

 

  1. Deska za sporák má jednoduchou instalaci

Jakým způsobem desku za sporák umístíte? Jednoduše ji opřete o zeď nebo ji připevněte pomocí samolepící fólie.

 

Jednotlivé, nebo dvojité ochranné desky za sporák?

Pokud přemýšlíte, jaký typ ochranné desky umístíte za svůj sporák, dejte přednost především jednotnému skleněnému či nerezovému panelu. Za sporákem však špatně nevypadá ani dvojitá ochranná skleněná deska, kterou můžete dle vlastního uvážení přemisťovat tam, kam potřebujete. Samotný výběr desky za sporák tedy už záleží jenom na vás.

 

family-in-a-kitchen-THM48SN

 

Desku umístíte za sporák i na sporák

Ochranná deska z tvrzeného skla či nerezu v jednotném či dvojitém provedení vám dobře poslouží nejen za sporákem. Pokud si chcete vytvořit další pracovní plochu, a rozšířit si tak svou kuchyňskou linku, tuto ochrannou desku můžete jednoduše položit na sklokeramickou či indukční desku.

Na této nové pracovní ploše si můžete připravovat nejrůznější pokrmy dle libosti. Na ochranné desce můžete například krájet a sekat nebo hnětat a válet těsto. A když si základ na dané jídlo nachystáte, stačí ochrannou desku otřít, položit za sporák a už se můžete opět pustit do vaření svého oblíbeného pokrmu.

 

Tip: Sklokeramická a indukční deska jsou velmi náchylné k poškrábání. Před poškozením je ochráníte i tak, že na nich ochrannou desku z tvrzeného skla či nerezu zkrátka ponecháte. Aby tyto ochranné desky na sklokeramické či indukční desce dobře seděly a nezklouzávaly, některé z nich jsou vybavené gumovými nožičkami.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.