Uchovejte si vyjímečné vzpomínky - fotorámečky

Fotorámečky jsou součástí výzdoby prakticky jakéhokoliv domova - nejen ukládají naše vzpomínky zachycené na fotografiích, ale také vytvářejí osobní dekoraci domácností. Podívejte se na náš článek, ve kterém hledáme nejzajímavější modely a inovativní řešení!

 

Čas čtení: 3 minuty 

 

Obsah:

Typy fotorámečků

Obrazové rámy pro dětský pokoj

Fotorámečky jako dárek - je to správná volba?

Vybíráme zajímavé sady fotorámečků

 

Typy fotorámečků

Nerovnoměrný rámy - nikdy jich není dostatek, nicméně stojí za zvážení správného výběru rámu, který bude dárkem, ozdobou nebo dokonce ústředním osobním prvkem domácnosti.

Ramki_na_zdjcia_na_parkiecie

Připravili jsme několik typů nejběžnějších rámů - mrkněte, zda najdete nový, neznámý typ, který bude trefou do černého!

 

  • Klasický dřevěný rám pro jednu fotografii - nejběžnější a nejznámější typ. Výhodou dřevěného rámu je, kromě použití přírodní suroviny, možnost přizpůsobení a úpravu - jeho vzhled můžeme vždy po určité době změnit pomocí techniky decoupage. Na trhu existuje mnoho různých rámečků s různými vzory, barvami a jedinečnými motivy - tento typ je téměř ideální pro dárek!
  • Kovový (nebo hliníkový) fotorámeček - přestože dřevěný rám nepochybně dobře zapadá i v průmyslových interiérech, pěkným doplňkem bude rovněž výběr kovového rámu. Sortiment zahrnuje různé typy kovových rámů v zavěšené formě, stojany nebo s přídavným rámem s efektem MDF - tento typ se doporučuje zejména pro moderní interiéry navržené v minimalistickém nebo industriálním směru.
  • Fotorámeček / věšák - stále populárnější typ expozice fotografií. Často se vyskytuje ve fascinující podobě paravanu nebo například na mapě světa - ideální pro pokoj pro mládež, obývací pokoj nebo dokonce chodbu vás potěší a bude začátkem mnoha konverzací o cestování a nesmrtelných zážitcích.
  • Multirámeček na fotografie - ideální řešení pro zavěšení nebo alternativu, pokud nemáme dostatek místa pro umístění samostatných rámečků. Multirámeček ma je také skvělý dekorativní prvek, který se může stát hlavním prvkem místnosti. Tento typ v poslední době získává stále více příznivců - proto v nabídce výrobců najdete celou paletu různých multirámů ve tvaru spirály, rozptýlených fotografií, srdce, domu, geometrických vzorů a mnoho dalších. Obzvláště pozoruhodné jsou však plastové multirámečky, které lze volně umístit (např. plastový rám od značky Atmosphera).

 

Zajímavé variace na téma fotorámečků:

 

- Uzavřené rámečky s umělými sukulenty

- Sněhové koule na fotografii (např. Od značky Koziol)

- Plastové modulární rámečky (pohyblivé závěsy umožňují různá nastavení)

- Obrazové rámečky ve formě krabičky se zásuvkami (další obrázky jsou vysouvány jako zásuvka)

- Rámeček ve formě police s prostorem pro květináč

 

Fotorámečky jako dárek - je to správná volba?

Odpověď zní - záleží. Záleží na tom, koho chceme obdarovat a zda víme, kde jej příjemce může použít.

 

Rámečky jsou také skvělým dárkem pro gradující nebo pro ty odcházející do důchodu - také stojí za to přidat rámeček k dalšímu dárku další dárek, např. láhvi vína nebo oblíbené bonboniéry. Takový dárek bude ideální pro „ukládání vzpomínek“ pro člověka, který končí určitou etapu - koneckonců, často se stává, že se vracíme do minulost, právě díky takovým dárkum jako jsou fotorámečky plné pěkných vzpomínek a zásluh při formování našeho života.

 

Co třeba dárek pro rodiče a prarodiče? Dle našeho názoru je to trefa do černého. Nenápadný fotorámeček s Vaší fotografií je perfektním dárkem zvláště pro Vaše blízké. Pro ty zejména doporučujeme rámové sady - mohou být doplněny fotografiemi z různých fází našeho dospívání, což bude skvělý a nekonvenční dárek.

 

Ne každý z nás má umělecké vlohy a touhu vytvářet osobní, ručně vyrobené dárky. Každý však chce, aby dárek odrážel byl příjemným suvenýrem - fotorámeček je perfektní způsob, jak někomu ukázat cit, lásku nebo přátelství, pokud například vložíme fotografii z důležitého okamžiku stráveného s danou osobou.

 

Nápady pro přidání fotorámečku k Vašemu dárku:

 

  • Elegantní alkohol
  • Čokolády, bonboniéry
  • Parfémy
  • Plyšové hračky
  • Deka příjemná na dotek
  • Elegantní svíčka

 

Vybíráme zajímavé sady fotorámečků

Zajímavým produktem je sada fotorámečků - na trhu najdete rámečky propojené různými způsoby, což vytváří zajímavý doplněk. Podle našeho názoru jsme vybrali čtyři nejzajímavější rámy, které mohou změnit interiér a představují zajímavý přístup k designu tohoto produktu:

 

1. OBDÉLNÍKOVÝ RÁMEČEK - PRO 18 FOTEK

pol_pm_Ramka-na-zdjecia-18-zdjec-galeria-6293_1

 

2. OBDÉLNÍKOVÝ RÁMEČEK PRO 12 FOTEK, FOTORÁMEČEK, RÁMEČEK NA FOTKY - MINI GALERIE NA FOTKY, 60 X 58 CM

 

pol_pm_Ramka-na-12-zdjec-zdjecia-multirama-w-ksztalce-SPIRALI-60-x-58-cm-32336_1

 

3.  OBDÉLNÍKOVÝ RÁMEČEK - PRO 11 FOTEK 61X61X2CM

 

ramka3 — kopia

 

4. OBDÉLNÍKOVÝ RÁMEČEK - PRO 16 FOTEK

 

ramka4

 

 

 

Fotorámečky do dětského pokoje

Stojí za to vybavit dětský pokoj roztomilými rámečky a doplňky pro vložení fotografií a suvenýrů. Dobrým nápadem pro dárek k narození dítěte je například kronika narození s připravenými zásuvkami na drobnosti z důležitých okamžiků života (např. nemocniční náramek, dudlík, otisk ruky) a fotoalbum, ve kterém jsou uloženy fotografie nejdůležitějších okamžiků dospívání dítěte. Takový gadget bude nepochybně úžasný pro rodiče a samotné děti, které budou moci objevit nesmrtelné okamžiky dospívání z raného dětství.

Dziecko_z_ramk_na_zdjcia

Stojí za to se rozhlédnout po rámečku zejména do dětského pokoje - u nás najdete rámy v nejmódnějších pastelových barvách, které se hodí k většině designů a s radostnými motivy jednorožců, labutí a dinosaurů. Takový rámeček je skvělou ozdobou zejména na nočním stolku nebo polici v dětském pokoji - samotnou fotografii můžete měnit během dospívání Vašich nejmenších :)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.